Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalığın, noktaları, püf

Alabalığın Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalığın Püf Noktaları



Alabalık - Alabalığın Faydaları - Alabalık Hakkında
Alabalığın püf noktaları:

En lezzetli tatlı su balığı olup derisi pulsuzdur

Kılçığının azlığı ve karın boşluğunun küçüklüğü sebebi ile eti boldur

Temizlenmesi sırasında derinin kazınmamasına, kafasının koparılmamasına ve şeklinin bozulmamasına özen gösterilir

Alabalığın pişiriminin hiçbir çeşidinde limon kullanılmaz

Alabalık, temizleme ve pişirme sırasında koku yapmaz ve koku bırakmaz


B-D vitaminleri ile iyot ve fosfor bakımından zengin


Halk arasında doğadaki haliyle vahşi alabalığın; göz ülseri, kırık-çıkık, siyatik ve kemik ağrılarına faydalı olduğu bilinmektedir


alabalıklarda iyot zenginliği vardır


NEDEN ALABALIK

En lezzetli tatli su baligi olan alabalik “A” ve “D” vitaminleri ile iyot ve fosfor bakimindan oldukca zengindir ince derili pulsuz, karın boslugunun kuçuklugu, kilçiginin azlığı nedeniy bol etli bin baliktir Dünyanin en güzel akarsu boylarına sahip Anadolu’muzdaki tatli sularda yetisen alabalik Anadolumuz insaninca, sevilerek tuketilmesinin yanı sira, romatizmal agrilar, adale agrıları, felç gibi hastalıklara da iyi geldigine inanilmaktadir Alabaligin sirke ile yikanarak pisirildiginde beyin damarlarına iyi geldigi söylenmekte, diger taraftan da yag dokusunda bulunan omega-3 ile kalp dostu oldugu tüm dünya bilim adamlarınca teyit edilmektedir

üc tarafi denizlerle cevrili ulkemizde alternatif beyaz et urunu olan balik deniz kirliligi ve bilincsizce yapilan avlanmalar sonucunda mutfaklarda zor bulunur, lüks bir yiyecegi haline gelmisken insanlara besin kaynagi olmanin yani sira bir ç0k hastalıga da çare olarak kültürümüze yerleşmiş olan alabalik insanoglunun bir kez daha imdadına yetismistir Giderek artan uretimle birlikte ALABALIK yavas yavas şehirlere ve daha geniş kitlelerin sofralanna ulaşmaya basladi Luks lokantalann monulerinde yer almaya baslayan alabalik Türk aşçıların elinde şekillendi ve kendine ozgu alabalik yemekleri ortaya gikti

Bugün ise dünyada kültüre alinan en eski balik türlerinden olan alabalik, insan beslenmesinde en kaliteli ve kiymetli protein kaynaklan arasmda hak ettigi yeri almislir

Çesitli Etlerin Yenebilen 100 gramlannin sagladigi Enerji ve Besin Degerleri


Enerji Protein Yag Ca Fe A B1 B2 Niasin mg

SIGIR 240 1870 1820 800 260 000 006 016 430

KOYUN 267 1700 2100 700 220 000 010 020 200

TAVUK 149 1900 800 1500 150 000 008 016 900

BALIK 149 1900 800 5000 110 10000 010 020 300


Alabalik

Sindirimi kolaydir Vitamin ve mineral deposudur icerdigi Omeg-3 serbest yag asidi ile kalp dostudur Kollestrolu dusurur, kanda istenmeyen asit miktarmi dusurur Kalp hastalarmin tedevi surecinde onerilen besin maddesidir 125 gramlik alabalik eti gunluk protein miktarmi karsilar

Alabalik uretiminde ve yetiştirilmesinde birç0k faktorün onem tasimasina ragmen bunlarm arasinda ekolojik ve evrensel faktorler ilk sirayi almaktadir Alabalik yavrularmin yumurtadan cikarak sofralik boya gelmelerinde çevre koşullarma bağli olarak yaklaşik 8 aylik bir süreye gereksinim duyulmaktadir Bu sure icinde tamamen doğal kaynaklardan hazirlanan yemler ile beslenen alabalik insan beslenmesi icin onemli bir protein kaynağidir Zengin amino asit ve vitamin muhtevasinın yanisira icerdigi fosfor, kalsiyum mineralleri ve az yagh et yapisiyla alabalik, bir gastronomi balığı olarak da bilinmektedir


kolay yemektarifleri

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.