Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
evde, peynir, yapımı

Evde Peynir Yapımı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde Peynir Yapımı



Evde Peynir Yapımı nasildir - Evde Peynir Yapımı hakkinda bilgiler


Evde peynir yapmak,eskiden zevkle yapılan bir zanaat idiBu günün teknolojisi ile,iletişimi ile ve yeni şeyler yapma fikirleri ile ev yapımı ürünler uzun zamandır yapılmaz oldu ve unutuldu Ancak bu gün marketlerde ve alışveriş merkezlerinde beyenimize arz edilen fabrikasyon peynirlerde ortaya çıkan maya skandalları, dinine bağlı Müslüman tüketicileri zor durumda bırakmış bulunmaktadır Sitemize gelen, çözüm soran, çare arayan yüzlerce mesaj bu sıkıntılı durumu açıkça ortaya koymaktadır Muhatap olmak istediğimiz peynir ve maya firmaları ya cevap vermiyorlar, ya da cevapları tatmin edici olamıyor Peynir üretiminde hayvan şirdeni ithal, hayvan mayası ithal, mikrobiyel maya veya enzimler ithal


O halde, üreticiler müslümanları tatmin edebilecek bir çizgiye ulaşıncaya kadar bir çözüm üretmemiz gerekiyor Evde Peynir Yapma bir çözüm olabilir mi?Bütün bu şartlara karşılık, Evde Peynir Yapma zor bir proje olarak gözükmüyor Basit bir peynir yapımı, evde ekmek yapmaktan daha zor değildir Bu gün anlatacağımız Süzme Peynir, herhangi bir mutfakta bulunabilen araç ve ham madde ile kolayca yapılabilir Daha gelişmiş peynir yapımı için bazı ilave araç ve ham madde gerektirebilir Bu kısmı daha ilerideki bir yazımıza bırakarak, Süzme Peynir tarifimize geçelimBu peynir tarifi, peynir yapımında en kolay şekli göstermektedir Bu tarif peynir yapımını ilk defa deneyecekler için hem kolay, hem de zevk vericidir

TERKİP:


*

* 4 lt süt

* ½ fincan hakiki sirke

* 1 çay kaşığı tuz

YAPIMI:


1

2 Sütü 88C a kadar ısıtınız Diğer peynirler için bir termometre gerekebilir Fakat burada kaynamaya başlayacak bir sıcaklığa kadar ısıtabilirsiniz

3 Sirkeyi ilave ediniz ve soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam ediniz

4 Soğuyunca, kesik(çökelti) ile peynir altı suyunu ayırmak için kevgirden geçiriniz

5 Kesiği bir leğen veya bir tas içerisine aktarınız Üzerine tuzu serpin ve iyice karıştırın Az veya çok tuz kullanmayı, zevkinize göre denemeyle ayarlayabilirsiniz

6 Daha ipeksi bir peynir yapısı isterseniz, küçük bir miktar kaymak ilave edebilirsiniz AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.