![]() |
Salata ve Garnitür İpuçları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salata ve Garnitür İpuçlarıSalata yaparken öncelikle salata Gereçlerinin ıslak olmamasına dikkat edilmelidir ![]() Çünkü malzemenin ıslak olması, sosun malzemeye nüfus etmesini engeller ![]() ![]() Örneğin kabakla dereotu, domatesle fesleğen, cevizle peynir birlikte kullanıldığında iyi sonuç verirler ![]() Garnitür olarak hazırlanan sebzeler kaynayan pişirme suyuna atılıp 4-5 dakika pişirildikten sonra margarinle hafifçe çevirilmeli ![]() Çılbır yaparken, su yumurtanın üzerini kapatacak miktarda olmalı, pişirmeyi kolaylaştırmak için de suyunu biraz tuz ve sirke eklenmelidir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|