![]() |
Etlerde bozuşma ve kokuşmaya dikkat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etlerde bozuşma ve kokuşmaya dikkatbuzdolabında et saklama etleri muhafaza etmenin yolları ![]() ![]() ![]() Gıda Mühendisleri Odası Antalya Temsilciliği, Kurban Bayramı'nda hayvan kesimi sırasında temizliğe özen gösterilmesini istedi ![]() Yapılan yazılı açıklamada, kurban edilecek hayvanın seçiminden kesim yerinin temizliğine kadar bir dizi kurala uyulması gerektiği vurgulandı ![]() ![]() Açıklamada, etlerin muhafazası için şu önerilerde bulunuldu: "Kurban etleri, parçalar halinde temiz kaplara konulmalı, güneş görmeyen serin bir yerde 14-16 derece sıcaklığa sahip bir ortamda hava alması sağlanmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buzlukta saklanan etlerin çözdürüldükten sonra hemen tüketilmesi ve yeniden dondurulmaması uyarısında bulunulan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kurbanlık etler henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına poşet içinde veya hava alamayacak bir durumda büyük parçalar halinde üst üste konulursa, buzdolabı sıcaklığı etin iç kısımlarını soğutmaya yetmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Açıklamada, hemen tüketilmeyecek etlerin kavurma yapılarak da muhafaza edilebileceği bildirildi ![]() Kavurma yapılacak etlerin tuzlanarak yağda kavrulması ya da kavurma yapıldıktan sonra üzerine tuz ilave edilmesi tavsiye edildi ![]() |
![]() |
![]() |
|