![]() |
Türk Mutfağında Köftenin Yeri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Mutfağında Köftenin Yerimutfağımızda köfte kültürü - köfte sözcüğünün kökeni - köfte çeşitleriTürk mutfağının önemli yemeklerinden biri olan köfte yöreden yöreye değişen tatlarıyla geniş bir yelpazeye sahiptir İzmir köfte, İnegöl köfte, Akçaabat köfte, Tekirdağ köftesinin yanında içli köfte, sulu köfte, patates köftesi gibi pek çok türü vardır ![]() Köfte dilimize Farsça “kofte”den geçmiştir ki havanda dövülmüş anlamına gelir ![]() Köfte yapmak için eti inceltip kıyma hâline getirmek amacıyla havanda dövme işlemi zamanla yemeğin de adı olmuştur ![]() Bu sözcükten türeyen köftehor ise hazır yiyici anlamına gelir ![]() Köftenin kökü olan “kos” ise dövmek anlamına gelir ki mehterin çaldığı büyük davullara da bundan mülhem kös denmiştir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|