Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
köftenin, mutfağında, türk, yeri

Türk Mutfağında Köftenin Yeri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türk Mutfağında Köftenin Yeri



mutfağımızda köfte kültürü - köfte sözcüğünün kökeni - köfte çeşitleriTürk mutfağının önemli yemeklerinden biri olan köfte yöreden yöreye değişen tatlarıyla geniş bir yelpazeye sahiptir


İzmir köfte, İnegöl köfte, Akçaabat köfte, Tekirdağ köftesinin yanında içli köfte, sulu köfte, patates köftesi gibi pek çok türü vardır


Köfte dilimize Farsça “kofte”den geçmiştir ki havanda dövülmüş anlamına gelir


Köfte yapmak için eti inceltip kıyma hâline getirmek amacıyla havanda dövme işlemi zamanla yemeğin de adı olmuştur


Bu sözcükten türeyen köftehor ise hazır yiyici anlamına gelir


Köftenin kökü olan “kos” ise dövmek anlamına gelir ki mehterin çaldığı büyük davullara da bundan mülhem kös denmiştir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.