Ev Baklavası Nasıl Yapılır |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Baklavası Nasıl Yapılırevde baklava yapmak - ev baklavasının yapılışı - baklava şerbetinin hazırlanması - baklava şerbeti nasıl hazırlanır - baklava şerbeti nasıl dökülür - baklava yapılışının resimli anlatımı - resimlerle baklava yapılışıMalzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı sirke 1 adet kabartma tozu yarım çay kaşığı tuz 200 gram margarin kırılmış ceviz ( isteğe göre fındık da olabilir ) un nişasta Şerbeti için ; 5 bardak su 4 bardak şeker bir kaç damla limon suyu Hazırlanışı : İlk olarak yumurtaları, sütü, sirkeyi, sıvı yağı,tuzu ve kabartma tozunu bir kaba boşaltalım ve içerisine aldığı kadar un ilave ederek ortalama yumuşaklıkta bir hamur haline gelinceye kadar yoğuralımHazırlamış olduğumuz hamuru ŞEKİL 1 de görüldüğü gibi 30 eşit parçaya bölelim 30 eşit parçaya böldüğümüz hamur parçalarını tek tek tabak büyüklüğünde olacak şekilde açalım ve açtığımız bu parçaların arasına nişasta serperek 10′ lu gruplar şeklinde üst üste koyalım(ŞEKİL 2 ve ŞEKİL 3 te olduğu gibi )10′arlı olarak grupladığımız 3 parçanın her birini merdane ile ŞEKİL 4 te olduğu gibi tepsi büyüklüğüne getirelimAralarına fındık veya ceviz serperek ŞEKİL 5 te görüldüğü gibi üst üste yerleştirelimBu işlem bittiğinde istediğiniz şekilde kesebilirsinizKestikten sonra üzerine eritilmiş yağı dökelimBunu yaparken her yerine eşit miktarda gelmesine dikkat edelimDaha sonra fırına koyalım Şerbetin Hazırlanışı : 5 bardak suyu ve 4 bardak şekeri bir tencereye boşaltalım ve 5 dk kaynattıktan sonra içerisine bir kaç damla limon damlatalım ve 1-2 dk daha kaynatalımBaklava soğuduktan sonra şerbeti sıcak olarak üzerine dökelimAfiyet olsun alıntı |
|