![]() |
Sağlıklı ve Lezzetli Et Nasıl Pişirilir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağlıklı ve Lezzetli Et Nasıl Pişiriliret nasıl pişirilir - et pişirme yöntemleri - lezzetli et pişirmenin püf noktaları - etlerin pişirme süreleri"En çok bilinen bonfile veya pirzola gibi etlerin haricinde, hayvanın farklı yerlerinde çok daha lezzetli çok daha et suyu olan, herhangi bir marinasyon yapmadan kullanabileceğimiz etler var ![]() Bunlar flank, skirt, hanger gibi Türkçesi olmayan bifteklerdir ![]() ![]() ![]() iyi bir et nasıl pişirilmelidir"Her et aynı ısıda ve aynı sürede pişirilmez ![]() ![]() Birincisi eti iki saat önce buzdolabından çıkarıp, 15-20 derecede bekletmek ![]() ![]() ![]() Birincisi kısa sürede yüksek ateşte pişirmek ![]() ![]() ![]() Bunların haricindeki etler, içerisinde yağ ve jelatin olan, hayvanın hareketli kısımlarından olan etleri uzun süreli düşük ısıda pişirmek gerekir çünkü o maddeler daha uzun sürede eriyerek lezzet kazanır ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|