Kurban Etini Nasıl Saklamalısınız |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurban Etini Nasıl Saklamalısınızkurban eti nasıl saklanır - dondurucuda kurban etinin saklanması - dondurucudan çıkarılan etin çözülmesi - etin çözülmesinde yanlış işlemlerSağlık Bakanlığı, kurban etinin saklanması konusunda ise şu önerilerde bulundu: “Kurban eti; büyük parçalar halinde değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak, buzdolabı poşetine veya yağlı kâğıda sarılması ve buzdolabının buzluk kısmında ya da derin dondurucuda saklanmalı ![]() Etin, dondurulduktan sonra tekrar çözülmesi bazı mikroorganizmalar için üreme ortamı oluşturuyor ve bu da sağlığı tehdit ediyor Bu nedenle çözülen et hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalı![]() Etlerin oda ısısında açıkta bırakılarak değil, yine buzdolabının alt bölümünde çözülmesi sağlanmalı Derin dondurucuda saklanan etin buzdolabının sebzelik kısmının üstüne konularak çözülmesi beklenmeli Etin çabuk çözülmesi amacıyla uygulanan kalorifer, soba üzerinde çözünme, oda sıcaklığında bekletme gibi yöntemler, sağlık açısından tehlikeli sonuçları da beraberinde getiriyor ”alıntı |
|
|
|