![]() |
Mutfağınız Ne Kadar Sağlıklı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfağınız Ne Kadar SağlıklıMutfağınız Hakkında - Mutfak ve Sağlığınız - Mutfak İçin Püf Noktaları Sağlıklı olmak için yalnızca görünen ve bilinen olgulara dikkat etmek yetmez ![]() ![]() ![]() Pastorize süt alın Daima işlenmemiş süt yerine pastörize edilmiş süt satın alın ![]() ![]() Etleri en az 70 derecede pişirin Gıdaların bütün kısımlarının en az 70 derecede pişirilmesi gerektiğini unutmayın ![]() ![]() Soğutmadan yiyin Güvenli tüketim için, pişmiş besinleri ısılarını kaybetmeye başlamadan hemen yemeye özen gösterin ![]() Bebeğe taze gıda verin Bebekler için, depo edilmemiş gıdaları tercih edin ![]() ![]() Hepsini birden ısıtın Bir kez daha yeniden ısıtmak, gıdaların bütün kısımlarının en az 70 dereceye ulaşması anlamına gelir ![]() Pişmiş ve pişmemiş eti ayrı koyun Çiğ tavuk hazırlarken kullanılan bıçak ve kesme tahtasını yıkamadan, daha sonra pişmiş tavuk için kullanmayın ![]() ![]() Ellerinizi sık sık yıkayın Gıdaların hazırlanışı işlemine başlamadan önce ve her bir ara sonrasında, özellikle tuvalete girdiyseniz veya bebek bezi değiştirdiyseniz ellerinizi çok iyi şekilde yıkayın ![]() ![]() Temizliğe özen gösterin Her bir gıda kırıntısı, kalıntısı veya noktasını mikropların potansiyel kaynağı olarak düşünün ![]() ![]() Böceklerden koruyun Gıdaları, sıkıca kapatılmış kaplar içerisinde depolayarak saklayın ![]() ![]() ![]() Buz yapmadan önce buz kabına koyacağınız suyu mutlaka kaynatın ![]() Özellikle bebek mamalarının hazırlanmasında kullanılan sular konusunda daha da dikkatli olun ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|