Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mutfağınız, sağlıklı

Mutfağınız Ne Kadar Sağlıklı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfağınız Ne Kadar Sağlıklı



Mutfağınız Hakkında - Mutfak ve Sağlığınız - Mutfak İçin Püf Noktaları


Sağlıklı olmak için yalnızca görünen ve bilinen olgulara dikkat etmek yetmez Bazen gözümüzden kaçan küçük detaylar da sağlığımıza ciddi ölçüde zarar verebilir Özellikle mutfaklarda hijyen kurallarına maksimum dikkat etmenin önemine dikkat çekiyor uzmanlar




Pastorize süt alın




Daima işlenmemiş süt yerine pastörize edilmiş süt satın alın Eğer seçme durumundaysanız, taze veya şok dondurma işlemine tabi tutularak dondurulmuş tavuğu seçin




Etleri en az 70 derecede pişirin




Gıdaların bütün kısımlarının en az 70 derecede pişirilmesi gerektiğini unutmayın Donmuş sığır eti, balık ve tavuk etini pişirmeden önce tamamen çözün




Soğutmadan yiyin




Güvenli tüketim için, pişmiş besinleri ısılarını kaybetmeye başlamadan hemen yemeye özen gösterin




Bebeğe taze gıda verin




Bebekler için, depo edilmemiş gıdaları tercih edin Taze gıda ile beslenen bebeğinizin daha sağlıklı olacağını aklınızdan çıkarmayın




Hepsini birden ısıtın




Bir kez daha yeniden ısıtmak, gıdaların bütün kısımlarının en az 70 dereceye ulaşması anlamına gelir




Pişmiş ve pişmemiş eti ayrı koyun




Çiğ tavuk hazırlarken kullanılan bıçak ve kesme tahtasını yıkamadan, daha sonra pişmiş tavuk için kullanmayın Böyle yapmakla, mikrop üremesi ve pişirme öncesi mevcut olan hastalıklar için tüm potansiyel riskleri tekrardan oluşturursunuz




Ellerinizi sık sık yıkayın




Gıdaların hazırlanışı işlemine başlamadan önce ve her bir ara sonrasında, özellikle tuvalete girdiyseniz veya bebek bezi değiştirdiyseniz ellerinizi çok iyi şekilde yıkayın Balık, tavuk veya et gibi çiğ gıdaların hazırlanmasından sonra diğer gıdaların işlemine başlamadan önce de ellerinizi tekrar yıkayın




Temizliğe özen gösterin




Her bir gıda kırıntısı, kalıntısı veya noktasını mikropların potansiyel kaynağı olarak düşünün Bulaşıklarla ve kap kacaklarla temas eden havlu, kurulama bezi gibi eşyalarınızı her gün değiştirin ve tekrar kullanım öncesi iyice yıkayın




Böceklerden koruyun




Gıdaları, sıkıca kapatılmış kaplar içerisinde depolayarak saklayın Herhangi bir haşereye karşı dikkatli olunBuz için önce suyu kaynatınYemek yaparken içme suyu kullanın




Buz yapmadan önce buz kabına koyacağınız suyu mutlaka kaynatın




Özellikle bebek mamalarının hazırlanmasında kullanılan sular konusunda daha da dikkatli olun





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.