Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hakkında, sütlü, tatlılar

Tatlılar ve Sütlü Tatlılar Hakkında

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlılar ve Sütlü Tatlılar Hakkında



Tatlılar ve Sütlü Tatlılar Hakkında Bilgiler - Tatlılar ve Sütlü Tatlılarda Bilmeniz Gerekenler - Türk Mutfağı Hakkında Birkaç Bilgi



Türk mutfağı tatlılar açısından çok zengin bir dünya mutfağıdır Türk tatlıları çok geniş bir çeşitlilik gösterirler


Baklava, kadayıf, lokma gibi hamurlu tatlılar, muhallebi, keşkül, kazandibi gibi sütlü tatlılar, hoşaf ve kompostolar, revani, helva, aşure ve Kabak Tatlısı gibi tatlılar geniş bir yelpazeye sahiptirler


Baklava Türk mutfağının en tanınmış tatlıları arasındadır Çok ince açılmış yufkanın arasına fındık, ceviz veya antep fıstığı konarak pişirilmesinden sonra bir şerbetle tatlandırılması yoluyla hazırlanır


Tel kadayıf ise çok ince teller halinde satılan hamurla hazırlanır ve baklavanın içine benzer içlerle doldurularak fırında kızartıldıktan sonra şerbetle tatlandırılır


Sütlü tatlılar sütün şekerle kaynatıldıktan sonra nişasta, pirinç veya pirinç unu ile katılaştırılması yoluyla hazırlanırlar


Kazandibi ise muhallebi gibi hazırlandıktan sonra elde edilen tatlının bir tepside kızartılarak karamelleştirilmesi sonucu elde edilen ilginç bir Türk tatlısıdır


Tavuk Göğsü de sütlü bir tatlıdır, söz edilen bu malzemelerin yanısıra ince bir şekilde didiklenen tavuk etinin göğüs kısmını da içerir


Revani, İrmik helvası gibi bazı tatlıların yapımında irmik kullanılır


Türkiye'deki dinsel inançlar arasında özel bir yeri olan aşure buğday, kuru üzüm, fasulye ve nohut gibi birçok bitkisel malzemeler kullanılarak hazırlanan bir tatlıdır


Kabak tatlısı balkabağının şekerle pişirilmesi yoluyla hazırlanır Sonbahar ve kış aylarında tercih edilen Türk mutfağına has bir tatlıdır



Mineral madde, vitamin ve proteinden zengin olan sütün besleyici değeri çok yüksektir


Pişirilirken bu kıymetli besinlerin kayba uğramaması için şu hususlara dikkat edilmelidir:


1— Sütlü tatlılar hazırlanırken, şeker tatlının pişmesine yakın katılmalı, şekerle süt uzun süre birlikte kaynatılmamalı,


2— Sütlü tatlıların rengi değişeceğinden pişirilirken alüminyum kaplar kullanılmamalı,


3— Sütlü tatlılar pişirilip soğutularak buzdolabında muhafaza edilmelidir


Sütlü tatlılar kıyılmış fıstık, fındık ve badem ile süslenebilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.