![]() |
Yemekleri Pişirme Yöntemi Nasıl Olmalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemekleri Pişirme Yöntemi Nasıl OlmalıYemekleri Pişirme - Yemek Pişirme Yöntemleri - Yemek Pişirirken Nelere Dikkat Etmeli ” Yemekleri yüksek ateşte pişirmek kansere davetiye” , böyle diyor Onkolog Prof ![]() ![]() ![]() Sağlıklı beslenme, vücudumuz için gereken besinlerin yeterince ve dengeli olarak alınması şeklinde özetlenebilir ![]() ![]() En ideali yiyecekleri çok az suyla hafif ateşte ağır ağır, ya da buharda pişirmektir ![]() ![]() Yüksek ısılarda kaynatma, kızartma ve mangalda pişirme kimyasal maddelerin açığa çıkmasına ve kanser oluşmasına neden olabilir ![]() Pek çoğumuzun pek sevdiği susamı yanmış “çıtır simit”, ya da kabuğu yanmış , fazla kızartılmış ekmek, közlenmiş biber,mısır veya üzerinde siyah noktalar oluşmuş sarı leblebi gibi dış yüzeyi yanmış besinlerden uzak durmak gerekiyor ![]() Yine özellikle piknikçilerin vazgeçilmezi olan mangal ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|