![]() |
Bonfile Pişirmenin Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bonfile Pişirmenin Püf Noktalarıbonfile nasıl pişirilir - bonfile sarma pişirmenin püf noktaları Aldığınız bonfileleri kasapta iyice dövdürüp inceltin, ya da siz dövün ![]() Bonfilelerin geniş ve çok ince olması önemlidir ![]() ![]() Yanında garnitür olarak pilav ya da patates ile servis yapabilirsiniz ![]() lezzetli et pişirmenin püf noktaları * Kontrfile: Yumuşaktır, ızgara için uygundur ![]() * Bonfile: Yumuşaktır, ızgara için uygundur ![]() * Nuar: Orta sertliktedir, haşlama yapmaya uygundur ![]() * Kontrnuar: Orta sertliktedir, haşlama yapmaya uygundur * Sokum: Kuşbaşı olarak kullanılır ![]() * Tranç: Kuşbaşı olarak kullanılır ![]() * Yumurta: Kuşbaşı olarak kullanılır ![]() * Antrikot: Yumuşaktır, ızgara için uygundur ![]() * Bodigo: Orta sertliktedir, haşlama yapmaya uygundur -haşlamalık * Döş: En sert kısımlardandır, kıymalık olarak kullanılır ![]() * Pençeta: En sert kısımlardandır, kıymalık olarak kullanılır ![]() * Kürek: En sert kısımlardandır, kıymalık olarak kullanılır ![]() * Gerdan: En sert kısımlardandır, kıymalık olarak kullanılır ![]() Başlıca Et yemekleri: Dana eti çok sayıda yemeğin hazırlanmasında ana malzeme olarak kullanılır, bu yemeklerden bazıları: Haşlama et (yahni) , kızartma (kavurma), köfte, döner, şiş kebap ve diğer kebaplar, biftek (ızgara veya salçalı yemek), tas kebabı veya et soteler, kıymalı yemekler, etli sebze yemekleri, sebzeli türlüler, kıymalı dolmalardır ![]() Et Seçimi ve Miktar Belirleme: Hangi yemeği yapacağınıza önceden karar verin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kırmızı etin fazla tüketilmesi özellikle belirli bir yaşın üstündeki bireylerde Trigliserit ve LDL (kötü huylu kolesterol) düzeylerinin yükselmesine neden olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Et pişirirken: Etin içinde doymuş yağlar bulunur, bu nedenle pişirirken ayrıca yağ ilave etmemeye özen gösterin ![]() ![]() Eti terbiyelerken kuru soğan ve sarımsaktan, baharatlardan, taze kekik ve defne yaprağından, yoğurt ve zeytin yağından yararlanabilirsiniz ![]() Etin terbiyelendikten sonra en az 4 saat buzdolabında dinlendirilmesi lezzetini arttırır ve daha kolay pişmesini sağlar ![]() Eti pişirirken düdüklü tencere kullanırsanız zaman tasarrufu sağlamış olursunuz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|