![]() |
Mikrodalga Fırında Neler Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mikrodalga Fırında Neler YapılırMikrodalga Fırın Nasıl Kullanılır - mikrodalgada Neler Yapılabilir Mikrodalga Fırında Neler Yapıyorum? Yemek ısıtmak, donmuş gıda çözmek dışında Mikrodalga'da bir kaç şey (Bilinmeyen) daha yapıyorum ve çookişime yarıyor ![]() 1- Tavuk Pişiriyorum : Bir fırın torbasını iki kaşık unla unluyorum, içine tavuğu koyuyorum, torbanın üst kısmına çatalla bir kaç delik açıyorum ![]() ![]() 2- Aynı şekilde kırmızı ette pişiriyorum ![]() ![]() 3- Patates pişiriyorum ![]() ![]() ![]() 4- Mısır Patlatıyorum ![]() ![]() ![]() 5- Bayat ekmek yapıyorum ![]() ![]() ![]() 6- Galeta unum yoksa, bir kaç dilim ekmeği microdalgada 3-4 dakika bırakıyorum ![]() ![]() 7- Kavrulmuş kıyma lazımsa, occak başında durup, kıyma kavurmaktansa, microdalgaya koyup, düşük ısıda 3-4 dakika bırakıyorum ![]() ![]() 8- Bir tabağa sucuk doğruyorum, üstüne de kaşar dilimleri kesip, microdalgaya veriyorum, 2 dakikada kaşar eriyor ve sucuklarla birlikte güzel kahvaltılık oluyor ![]() 9- Önceden kalmış soğuk köftem varsa, üstlerine ince birer dilim kaşar koyup, mikrodalgaya veriyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yari surede disari alin patateslerinizi ve sogumaya birakin ![]() ![]() Geri koyarkenn bu sefer de diger yuzlerini cevirin ![]() ![]() ___ Patlicanlari kozlemek istiyorsaniz kabugunu soyun ![]() ![]() ![]() ____ Taze misir pisirmeyi denediniz mi? Misirlari soyun, bir tabaga iki uc misir kocani koyup mikrodalgaya yikanmis halde yani islak koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ___ Bayat ekmeginizi yumusatmak istiyorsaniz bir bardak icinde iki parmak su koyun firininiza ![]() ![]() ____ Sebzelerinizi mikrodalgada pisirseniz vitaminleri suda kaybolmaz ![]() ![]() ___ Yumurta pisirmek istiyorsaniz yumurtayi kirmaniz yetmez, mutlaka catalla karistirmaniz lazim yoksa patlar yumurtalar ![]() ___ Gozenekli olmayan her tur sebzeyi delmeniz lazim catalla ki su molekulleri hareket edebilsinler yoksa sIkIsIp patlamalara sebep olurlar ve dunya temizlik isi cikar basiniza ![]() ___ Kurutmak istediginiz nane maydonoz gibi bitkileri kagit havlu uzerinde yayin ve firinlayin, nemi gidip kuruyuncaya kadar birkac kez sokup cikartmaniz gerekebilir ama en iyi kurutma yontemlerinden biri ![]() ____ Donuk gidalari cozmek icin kullanin ama sureclerini butun yapmayin yani yine nobetler halinde sokup cikartarak yapin ____ Corba gibi sivi maddeleri tam ve esit isitmak icin firindan cikartip karistirip tekrar isinmaya koymaniz gerekir ![]() ![]() Hepimize kolay gelsin, mikrodalga bennim en buyuk yardimcim, kullanmayi gelistirirseniz zaman ve enerjiden cok tasarrufunuz olur ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
|