Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hindi, noktaları, pişirmenin, püf

Hindi Pişirmenin Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindi Pişirmenin Püf Noktaları



hindi alırken nelere dikkat edilmeli - yılbaşı hindisi nasıl yapılır - hindi nasıl pişirilir - hindi terbiyesiHindi pişirmek zor mudur?

Sanılanın aksina hindi tüm dünya çağında sık tüketilen bir et çeşitidir ve çok fazla pişirme yöntemine sahiptir Hindi pişirmek zor değildir aksine kolaydır


Pişirilmiş hindi uzun süre bekletilebilir mi?

Hindiyi de diğer etler gibi buzdolabı dışında uzun süre bekletmeyiniz Hindi pişirildikten sonra oda sıcaklığına gelince buzdolabına konularak saklanmalıdır ve yeniden hazırlanacağı zaman iç ısısı 70 derece olana kadar ısıtılmalıdır


Hindi seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Eğer hayvan seçme konusunda tecrübeleriniz yoksa en iyi tercih bilindik markaların hindilerini tercih etmek olacaktır Zaman zaman u işin uzmanları bile gözle kontrolde hayvanlardaki sorunları tespit edemeyebilirler Tanınmış firmalar tarafından kontrol altında üretilen ve hazırlanan hindileri tercih etmelisniz


Pişirme esnasında nelere dikkat edilmelidir?

Yağlı bir hayvan olan hindiye pişirilirken yağ ilave edilmemesi uygun olur Eğer yağ eklemek gerekliyse sıvı yağ kullanmanız daha sağlıklı olacakır Hindiyi bir anda çok yüksek sıcaklıktaki ızgaraya koymak ya da aleve çok yaklaştırmak tüm etlerde olacağı gibi kanserojen madde üretilmesine sebep olabilir Hindiyi alevden ve ısı kaynağından en az 15 cm uzakta duracak şekilde ayarlayınız


Hindi hangi sıcaklıkta pişirilmelidir?

160 derece ve biraz üzeri hindi pişirmek için ideal sıcaklıktır Eğer bir pişirme torbası ya da folyo içindeyse ısıyı 170-180 dereceye çıkartabilirsiniz


Bütün hindi pişirme süresi ne kadardır?

Elbette bütün hindi pişirme süresi hindinin ağırlığına ve pişirme sıcaklığına göre belirlenir 160 derece ısı için: Hindinin ağırlığı-> Pişme süresi 3,5–5,5 kg -> 2 saat 45 dakika–3 saat 5,5–6,5 -> 3 saat- 3 saat 45 dakika 6,5–8 kg -> 3 saat 45 dakika–4 saat 15 dakika 8–9 kg -> 4 saat 15 dakika–4,5 saat 9–11 kg -> 4,5–5 saat not: doldurulmuş hindi için 30-45 dakika ek süre gerekebilir


Hindi nasıl bir kapta pişirilir?

Hindi kaba konduğunda kenarlarda 6-7 cm boş alan kalıyorsa bu kap hindi pişirmek için idealdir


Hindi tereyağı ile yağlanmalı mıdır?

Hindinin üzerindeki o iştah açıcı kızarmış rengin oluşması için hindi tereyağı ile yağlanmalıdır Ancak çok sık yağlanması fırının ısısının kaybolmasına ve hindinin daha uzun sürede pişmesine neden olacaktır Özellikle pişirmenin son bir saatinde daha seyrek yağlanması gereklidir


Hindi pişirilmeden önce terbiye edilmeli midir?

Burası hindi pişirmeyi kolaylaştıran en pif noktadır Hindi eti pişirilmeden önce 24 saat boyunca baharatlı, zeytinyağı, limon suyu ve sirke karışımı içinde buzdolabında bekletilmelidir Bu karışım baharatın tadının hindi etinin içine işlemesini sağlayacak sirke ve limon suyu ise hindi etine rosto dilim kesilebilmesini sağlayacak diriliği verecektir Ancak karışım iyi ayarlanmalıdır fazla asidik (limon -sirke) bir karışım hindi etinin çok diri pütürlü hale getirebilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.