Karnabahar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
KarnabaharKarnabahar alırken nelere dikkat edilmeli - karnabaharı nasıl pişirmeliyiz - karnabahar hakkında Turpgiller ailesinden anavatanı Doğu Akdeniz havzası olan karnabahar, lahanadan türetilmiş bir bitkidir "karnabit" ve "karnıbahar" olarak da adlandırılır Yenen kısmı henüz açmamış çiçekleri olan karnabahar, A, C, B1 ve B2 vitaminleri, kalsiyum, potasyum, fosfor, fosfat ve demir yönünden zengindir Daha çok beyaz çiçekli olarak tanıdığımız karnabaharın, pembe, mor ve sarı çiçekli çeşitleri de vardır![]() Karnabahar satın alırken: Karnabahar seçerken sıkı çiçekli ve parlak beyaz renkli olanları tercih edin Çiçekleri açılmaya başlamış, gevşekmiş ve sararmış karnabaharlar taze değildir![]() Karnabahar pişirirken Karnabaharı haşlayarak kullanacaksanız, pişme süresini kolay dağılan bir sebze olduğunu göz önüne alarak ayarlayın Karnabaharı bütün olarak haşlayacaksanız önce yapraklarını temizleyin, daha sonra sap kısmına bıçakla derin bir + çizip tencereye yerleştirin Tuz karnabaharın lezzetini ortaya çıkardığından haşlama suyuna mutlaka tuz ilave edin Karnabaharı buharda pişirirseniz, hem besin değerleri kaybolmaz hem de dağılmaz alıntıdır |
|
|
|