Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
2012, kabarır, kek

Kek Nasıl Kabarır 2012

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kek Nasıl Kabarır 2012





1) Yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalı
2) HerYumurta için şeker ölçüsü genellikle yarım su bardağıdır
3) Yumurta ve şeker çırpılırken içine bir fiske tuz atılması daha fazla kabarmasını sağlar
4) Kar gibi olana kadar en az 7-8 dakika mixerin en yüksek devriyle çırpılmalıdır
5) Yağını az koyarsanız kalıbınızdan zor çıkarabilirsinizBu riski göze almamak için yağladığınız kalıba biraz da şeker serpiştirin
6) Eğer tuzlu kek yaptıysanız yağladığınız kalıba bu kez un serpiştirin
7)Kabartma tozunun üzerine bir kaç damlaLImon sıkarsanız kekiniz daha da güzel kabaracaktır
8) Ununuzu kabartma tozu veVanilya ile elemenizi tavsiye ederimKekun formunu yakalayabilirsiniz
9) Sodalı kekler daha güzel kabarır
10) Yumurta ve şekerinizi çırptıktan daha sonra eklediğiniz diğerMalzemeleri kaşık ya da mixerin en düşük devrinde karıştırmanızYumurtaların sönmesini engelleyecektir(Yumurta proteini havayı içine hapseder ve çırpma süresince hava girerek kabarmayı temin eder)
11) EkleyeceğinizMalzemeler ıslak meyve türü ise mısır ununa bulamanızı, kuru meyve ise bir iki dakika haşladıktan daha sonra iyice kurulayıp ,una bulayıp eklemenizi tavsiye ederimDibine çökmemesi için
12) Un yerine birazını (bir kaç kaşık) nişasta kullanırsanız kum gibi ağızda dağılan kekleriniz olur
13) Keklerinizi önceden bir kaç dakika ısıtılmış fırına koyarsanız kabarması daha iyi olacaktırSoğuk fırın kabarmayı engeller
14) Kekinizi kalıbınıza döktükten daha sonra üzerine bıçakla bir çizik atarsanız çatlak kekiniz olur
15) Mermer kek yapacağınız zaman hamurunuzu ikiye bölmeden önce iki kaşık eksik unlu yapın Böldükten daha sonra birine bir kaşık un diğerine bir kaşık kakao ekleyin
16) Tuzlu peynirli kek yaparken içine bolca maydonoz veya dereotu koymanız onun çökmesini ve hamur olmasını engelleyecektir
17) Kek hamurunu hazırlarken alüminyum kaullanmamak gerekir, kararmaya sebep olur
18) Fırına konulduktan daha sonra kapak açmamak gerekirAçılırsa soğuk hava içeri girer ve basınç yaparak çökmeye sebep olur
19) Kontrol yapmadan da kek fırından çıkarılmamalıdırBunun için ince uçlu kuru bir bıçak veya kürdan kullanılabilirBatırınca hamur yapışmamışsa pişmiş demektir
20) Fırından çıkan kek havayla biraz küçülür, soğuduktan daha sonra fırından çıkartmak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.