![]() |
Kek Nasıl Kabarır 2012 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kek Nasıl Kabarır 20121) Yumurtalar mutlaka oda sıcaklığında olmalı 2) HerYumurta için şeker ölçüsü genellikle yarım su bardağıdır ![]() ![]() 3) Yumurta ve şeker çırpılırken içine bir fiske tuz atılması daha fazla kabarmasını sağlar 4) Kar gibi olana kadar en az 7-8 dakika mixerin en yüksek devriyle çırpılmalıdır 5) Yağını az koyarsanız kalıbınızdan zor çıkarabilirsiniz ![]() ![]() 6) Eğer tuzlu kek yaptıysanız yağladığınız kalıba bu kez un serpiştirin ![]() ![]() 7)Kabartma tozunun üzerine bir kaç damlaLImon sıkarsanız kekiniz daha da güzel kabaracaktır ![]() ![]() 8) Ununuzu kabartma tozu veVanilya ile elemenizi tavsiye ederim ![]() 9) Sodalı kekler daha güzel kabarır 10) Yumurta ve şekerinizi çırptıktan daha sonra eklediğiniz diğerMalzemeleri kaşık ya da mixerin en düşük devrinde karıştırmanızYumurtaların sönmesini engelleyecektir(Yumurta proteini havayı içine hapseder ve çırpma süresince hava girerek kabarmayı temin eder) 11) EkleyeceğinizMalzemeler ıslak meyve türü ise mısır ununa bulamanızı, kuru meyve ise bir iki dakika haşladıktan daha sonra iyice kurulayıp ,una bulayıp eklemenizi tavsiye ederim ![]() ![]() ![]() ![]() 12) Un yerine birazını (bir kaç kaşık) nişasta kullanırsanız kum gibi ağızda dağılan kekleriniz olur ![]() ![]() ![]() 13) Keklerinizi önceden bir kaç dakika ısıtılmış fırına koyarsanız kabarması daha iyi olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() 14) Kekinizi kalıbınıza döktükten daha sonra üzerine bıçakla bir çizik atarsanız çatlak kekiniz olur 15) Mermer kek yapacağınız zaman hamurunuzu ikiye bölmeden önce iki kaşık eksik unlu yapın ![]() ![]() ![]() 16) Tuzlu peynirli kek yaparken içine bolca maydonoz veya dereotu koymanız onun çökmesini ve hamur olmasını engelleyecektir ![]() ![]() ![]() 17) Kek hamurunu hazırlarken alüminyum kaullanmamak gerekir, kararmaya sebep olur ![]() 18) Fırına konulduktan daha sonra kapak açmamak gerekir ![]() ![]() 19) Kontrol yapmadan da kek fırından çıkarılmamalıdır ![]() ![]() 20) Fırından çıkan kek havayla biraz küçülür, soğuduktan daha sonra fırından çıkartmak gerekir ![]() |
![]() |
![]() |
|