![]() |
Türk Mutfağında Salatalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Mutfağında SalatalarTürk mutfağı hakkında - Türk salataları - salatalar hakkında - Türklerde salatalar Türk mutfak kültüründe ayrı bir kategori oluşturabilecek kadar zengin olan eşlik yemekleri, aslında başlı başına bir yemek kültürü konusudur ![]() Türk mutfağında, ana yemeklerin yanında yer alan, salatalar, turşular, mezeler, cacık, bazı otlar vs ![]() ![]() ![]() Hatta bu tür ürünlerin bir çoğu başlı başına yemek olarak da karşımıza çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() Bu türden kullanımlar hâlâ yaygın olmakla birlikte yerel mutfakların yaygınlaşmasıyla yan ürünler, artık tamamlayıcı yemekler olarak kullanılmaktadır ![]() ![]() Meze çeşitleri, salatalar, turşular komşu mutfaklarda da yer almasına karşın, Türk mutfağındaki lezzetleri diğerlerinden daha farklıdır ![]() ![]() Aslında bir tür saklama metodu olan turşu kurma (yapmak) bir süre sonra özel bir tad halini almış, türlü çeşitleriyle seçkin bir yan yemek olmuştur ![]() ![]() ![]() Aynı şekilde salatalarda da durum bundan farklı değildir ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|