![]() |
Yağlı Hamur Nasıl Hazırlanır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yağlı Hamur Nasıl Hazırlanıryağlı hamur hazırlamanın püf noktası - hamur yapılışı - hamur işleri hakkında Malzemeler 2 su bardağı un çeyrek bardak su 5 ![]() 2 adet yumurta Yeteri kadar tuz ![]() Hazırlanışı Hamur tahtası üzerine un elenecek, iki çorba kaşığı un açmak için bir kenara ayrılacak, unun ortası havuz gibi açılacak ve bu boşluğa bir adet yumurta, dörtte bir su, yarım kaşık yağ, yeteri kadar tuz konacak, birbiriyle halledilecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hazırlanan hamur çeşitli böreklere, yufkalı pilav, makarna, bisküilerde ve arzu edilecek yerlerde kullanılır ![]() |
![]() |
![]() |
|