![]() |
Krep Pişirme Teknikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krep Pişirme TeknikleriKrep pişirmenin püf noktaları -krep pişirirken nelere dikkat edilmeli - krep nasıl pişirilir Krep pişirmenin bazı püf noktaları vardır ancak iyi bir krep için gerekli olan tek şey; iyi bir tavadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Püf noktası Unu eleyerek koyarsanız krep hamurunuzda topaklanma olmaz Krep hamuruna tuzu en son ekleyin çünkü tuz yumurtanın pişme işlemini başlatan bir unsurdur ![]() ![]() Tavanın içerisine ilk krepi pişirmek için konan yağın cinsi önemli değildir çünkü bu yağ, sadece ilk krepin tavaya yapışmaması için konur ![]() ![]() Krepin hamuruna konan sütün içerisindeki yağ zaten krepin yağlı olmasını ve dolayısı ile pişirme esnasında tavaya yapışmamasını sağlamaktadır ![]() ![]() Krepiniz tüm bunlara rağmen tavaya yapışıyorsa, tavanızın teflon yüzeyi miadını doldurmuş demektir ![]() İyi bir krep yağsız ve kabartma tozu olmadan hazırlanır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|