![]() |
Pastırma Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırma Nedirpastırma nasıl yapılır - iyi pastırmanın özellikleri - pastırma nasıl tüketilirPastırma, çiğ etin çeşitli baharatlar ve tuz yardımıyla kurutulması ile yapılan bir yiyecektir ![]() Pastırma özbeöz Türk yiyeceğidir ![]() ![]() ![]() Pastırma alırken ise çok taze pastırmaları tercih etmenizi tavsiye etmeyiz ![]() Çünkü; çok taze olan pastırmaların kesimi epey zor olur ![]() ![]() Peki bu lezzeti en doğru şekilde nasıl tüketebiliriz? Pastırmayı hem çiğ olarak hem de pişirerek tüketebilirsiniz ![]() ![]() Pastırma ve peynirle kendinize hem yapımı kolay hem de lezzetli bir sandviç hazırlayabilirsiniz ![]() Pastırmayı omletlerinizde salam ya da sucuk yerine alternatif olarak kullanabilirsiniz ![]() Pastırmayı yağda pişirdikten sonra lavaşa sarıp kolay bir dürüm hazırlayabilirsiniz ![]() Börek ve tost içerisinde iç malzeme olarak kullanabileceğiniz gibi yine pizza ve pide üzerinde de pastırmayı kullanabilirsiniz ![]() Yemeklerde ise kuru fasulyenin içerisinde kullanabilirsiniz ![]() Tabi pastırma ile özdeşleşmiş ve pek çok hanımın mutfağından eksik olmayan lezzetlerden biri olan Paçanga Böreği olmazsa olmaz! alıntı |
![]() |
![]() |
|