![]() |
Terevezlerin Püf noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Terevezlerin Püf noktalarıTerevezlerin Püf noktaları Tuz rutubetsiz yerde saklanmalıdır ![]() ![]() Kullanacağınız un beyaz olmalı ve rutubetsiz yerde saklanmalıdır ![]() Süt taze olmalı ve tercihen inek sütü kullanılmalıdır ![]() ![]() Tuzsuz tereyağı az az alınıp kullanılmalıdır ![]() ![]() Baharatların bulunduğu yerler, fena kokulu olmamalı, yaş olmayan, havadar, serin ve doğrudan güneş ışığı almayan yerlerde tutulmalı ve yağmur altında bırakılmamalıdır ![]() Ambalajı açılmış salam, sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabiliriz ![]() ![]() Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin ![]() ![]() ![]() Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak derin dondurucuda dondurabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Domatesler yemeğe konulurken önceden kaynar suya batırılıp kabukları soyulmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır ![]() Kurabiyelerinizin zamanla sertleşmemesi için, kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın ![]() ![]() Ekmeklerin uzun süre dayanması için bir torbaya koyup hava almasını engelleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Kahvenin zamanla tadı bozulur ![]() ![]() ![]() Sucukları serin bir yerde asmak yetmez ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|