Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hindisi, noktaları, pişirmenin, püf, yılbaşı

Yılbaşı Hindisi Pişirmenin Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yılbaşı Hindisi Pişirmenin Püf Noktaları



Yılbaşı Hindi Tarifi - Hindi Pişirmenin Kolaylıkları - Hindi Pişirmek - Hindi Nasıl Pişirilir



Hindinin pişirilmesi zor mudur?


Çoğu kişinin düşündüğünün aksine hindinin pişirilmesi çok kolaydır Dünyada en çok pişirme yöntemine sahip ve en yaygın kullanılan et türlerinden biri hindi etidir


Pişirilmiş hindi buzdolabı dışında uzun süre bekletilebilir mi?


Hayır Pişirilmiş hindiden artanlar mümkün olduğunca kısa sürede buzdolabına konulmalı, yeniden yenileceği zaman iç sıcaklığı 70 santigrat derecenin üzerinde olacak biçimde ısıtılmalıdır


Tüketici hindi satın alınırken hijyen açısından nelere dikkat etmeli?


Markasız hindiler yerine markalı ve ambalajlı ürünler tercih edilmelidir ve bütün gıdalarda olduğu gibi satın alırken son kullanma tarihine dikkat edilmelidir


Hindi pişirilirken nelere dikkat edilmeli:


Hindi pişirilirken dışarıdan yağ eklenmemesi uygundur Çok gerekiyorsa katı yağ değil, sıvı yağ eklenerek pişirilmelidir Hindinin çok yüksek sıcaklıktaki ızgara üstüne konup veya aleve çok yakın olarak tutularak pişirilmesi sırasında sağlık açısından zararlı öğeler oluşabilir Bu nedenle ızgara edilirken et yüzeyinin sıcaklık kaynağından en az 15 cm uzakta olması gerekir


Hindi pişirilecek fırının sıcaklığı ne olmalıdır?


Hindi pişirilecek fırının sıcaklığı 160 santigrat derecenin üzerinde olmalıdır Bunun altındaki sıcaklıklarda pişirilmesi önerilmemektedir Eğer pişirme torbasında pişirilecekse fırın sıcaklığı 178–180 santigrata ayarlanmalıdır


Bütün Hindi Pişirme Koşulları


Hindinin pişirme süresi ağırlığına göre belirlenmelidir



(Fırının sıcaklığı 160 santigrat derecenin altında olmamalıdır) Hindinin ağırlığı Pişme süresi


Doldurulmuş hindi


3,5–5,5 kg

3–3,5 saat


5,5–6,5

3,5–4 saat


6,5–8 kg

4–4 saat 15 dakika


8–9 kg

4 saat 15 dakika–4 saat 45 dakika


9–11 kg

4 saat 45 dakika–5 saat 15 dakika


Doldurulmamış hindi


3,5–5,5 kg

2 saat 45 dakika–3 saat


5,5–6,5

3 saat- 3 saat 45 dakika


6,5–8 kg

3 saat 45 dakika–4 saat 15 dakika


8–9 kg

4 saat 15 dakika–4,5 saat


9–11 kg

4,5–5 saat



Hindinin pişirileceği kap:


Hindi pişirilecek kap, hindi kaba konduğunda çevresinde 5–7,5 cm boşluk kalacak büyüklükte olmalıdır


Hindi tereyağı ile ne sıklıkta yağlanmalıdır?


Hindinin tereyağı ile yağlanması iyi bir kızarmanın sağlanması içindir Hindinin iç bölümlerinin lezzetini ya da nemini etkilemez Çok sık yağlandığında fırın sıcaklığının kaybına neden olur ve hindinin pişme süresini uzatır Bu nedenle yağlamanın daha çok fırında pişirmenin son bir saatinde seyrek olarak yapılması daha iyi olacaktır


Hindinin zeytinyağı, asit (sirke, limon suyu) ve baharatlardan oluşan karışımda bekletilmesinin yararı nedir?


Hindi bu karışımda bekletildiğinde asit ve yağ karışımı, baharatın hindi etine işlemesini sağlar Az miktarda sirke ve limon suyu eti dirileştirir, çok miktarda asit ise lifli ve pürüzlü duruma getirir Bu nedenle denge iyi sağlanmalıdır Amerikan Gıda Güvenliği ve Denetimi Örgütüne göre hindi pişirilmeden önce, buzdolabında bu karışımda iki gün bekletilebilir Ancak bekletilirken döndürülerek her tarafının karışımla teması sağlanmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.