Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hayvanlarının, kümes, noktaları, püf

Kümes Hayvanlarının Püf Noktaları

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kümes Hayvanlarının Püf Noktaları



hindinin püf noktaları - kümes hayvanlarının özellikleri - kümes hayvanları kaç aylıkken kesilir - hindi pişirmenin püf noktalarıKümeste beslenen bütün hayvanlara bu isim verilmektedir Etleri, beyaz ve esmer olarak isimlendirilir Tavuk, piliç, horoz, hindi, ördek, kaz gibi hayvanlardır


Dünyanın en iyi kümes hayvanı yetiştiren memleketi Fransa denilmektedir İklimi uygun oluşundan ileri gelmektedir Genellikle kümes hayvanlarının tazeliği şöyle anlaşılmaktadır Ayaklar düz ve parlak, göğüs kemiği yumuşak, elle bükülebilir niteliktedir


Tavuk:


İki seneliğe kadar yenebilir Daha sonra eti sertleşir Sadece tavuk suyu çıkartmada kullanılır


Piliç ve besi Piliçleri:


Altı aylıktan sonra özel beslenme metodları ile temizletilerek çok değerli hale getirilir Önemli yemek yemek ziyafetlerinde verilir Fırında tencerede kızartılır Buğuda ızgarada çeşitli yemekler yapılır Piliçler için en iyi mevsim temmuzdan şubata kadar olan zamandır Bu aylarda piliçler lezzetli olur


Hindi:


18 aylık olduğu zaman eti sağlığa uygundur Kasım ayı ile şubat, ayı arasında en iyi zamanıdır Genç hindilerin bilek ve ayakları siyahtır Kartlaştıkça kırmızı olur Hindi palazı denildiği zaman tam altı aylıktır Aynen piliç etini andırır Hindi genellikle ziyafet yemeği olarak fırında tencerede ve içi durularak servis edilir


Hindi eti, kır hindileri şehre getirildikten hiç olmazsa bir hafta kadar mısır taneleriyle beslenmelidir Daha meraklılar hindilere iç ceviz dahi yuttururlar Bu sayede hayvanın eti daha lezzetli ve gevrek olur Hindinin dişisi daha makbuldür


Hindi de tencerede kızarmış, fırınlanmış ve yahni halinde yenildiği gibi soğuk olarak dahi yenilir


Hindi, denildiği zaman, mutlaka hatıra (hindi dolması) gelir Zira hindi, halkça harcıâlem günlük bir yemek değildir Senebaşlarında ve kır ziyafetlerinde ve neşeli sofralarda yer bulan mümtaz bir porsiyondur Hindi göğüs eti pek meşhurdur


Hindilerde de yaş meselesi ehemmiyetlidir Genç ve kart hindilere göre pişme tarzı değişir Zira, kart hindiler, evvelâ haşlanıp, sonra fırına gönderilir Genç hindiler de buna lüzum göstermeden doğrudan fırınlanır

Hindinin; kapaması, yahnisi, dolması ve güveci de yapılır Bunlar için kullanılan malzemeler de et yemeklerinde kullanılanların aynıdır


Ördek:


Büyük ördeklerin (Füağra Kaz ciğeri) için özel olarak yetiştirilir Fırında tavada kızartılarak pişirilir Fuagra ziyafet yemeklerinde en değer taşıyan yeridir Ördeğin en iyi olduğu zamanlar mart ayından ağustos ayına kadardır


Kaz:


Genç bir kaz palazı 18 aylığa kadar eti yumuşaktır Bir kazın körpeliği gagasından anlaşılır Gagası yumuşak ve kolayca eğilebilir Bir yaşını geçenlerde kanat tüylerinde törpü tanesine benzeyen çentik olur Kaz fırında kızartılarak kestane ile hazırlanımış olanıdır Fransa'da Macaristan ve Almanya'da önemli kaz ciğeri ticareti için özel surette beslenir


Tavuk büyüklere ve sıhhati yerinde olanlara ve piliç çocuklara ve hastalara verilir Hindi, kaz, ördek vesair kuşlar büyük aile sofraları yemekleridir Ziyafetlerde ise, hindi ikram edilir Bunlar arasında, en ziyade hazmı güç olan kazdır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.