![]() |
Danviç Ekmeği ve Kullanım Türleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Danviç Ekmeği ve Kullanım Türleridanimarka ekmeği ikram şekilleri - kepekli ekmek ile yapılan ikram türleri - sandviç ekmek ile hazırlanan ikramlıklarDanviç de denilen Danimarka sandviçleri hafif bir öğle yemeği olarak yada kokteyllerde servis edilebilir ![]() ![]() Kullanılacak sandviç ekmeği: Genellikle sandviç ekmeği olarak çavdar ve kepekli buğdaydan yapılan ekmekler yada tost ekmeği kullanılır ![]() ![]() Ekmek dilimleri üstüne sürülen tereyağ, dilimleri ıslanmaktan koruduğu gibi, garnitürü de tamamlar ![]() Zengin bir sandviç tepsisi servis etmek isterseniz balık, et, tavuk ve peynirle süslenmiş sandviçler hazırlayınız ![]() ![]() Sandviçler şu sırayla servis edilir: 1) Balıklı sandviçler 2) Etli sandviçler 3) Peynirli ve tavuklu sandviçler GARNİTÜRLER: Deniz ürünleri: Lakerda, konserve sardalya, füme mersin, siyah ve kırmızı havyar, konserve ton balığı dilimleri ![]() Tavuk ve Etler: Her türlü salam, jambon, haşlanmış yada tereyağında pişmiş sosis, haşlanmış yada fırmda pişmiş tavuk ![]() Yumurta ve Peynir çeşitleri: Haşlanıp dilimlenmiş yumurta yada pişmiş yumurta, bütün yerli ve yabancı peynir çeşitleri ![]() SÜSLEMELER: Süslemeler taze balık, et çeşitleri vb ![]() ![]() Sandviçlerin süslenmesinde genellikle maydanoz yaprakları, dereotu, taze soğan, halka doğranmış soğan, domates dilimleri, salatalık, küçük çiçekli karnıbahar, bütün yada dilimlenmiş mantar, turp ve kuşkonmaz kullanılır ![]() İyice kaynatılıp dilimlenmiş yumurta, kapari, küçük salatalık turşusu (kornişon), fındık, ceviz, mayonez, limon yada portakal dilimleri de kullanılabilir ![]() Danimarka sandviçlerini servisten önce hazırlamak gerekir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|