Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sufle

Sufle Nedir

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sufle Nedir



sufle nasıl hazırlanır - sufle çeşitleri - sufle nasıl yapılır - sufle hazırlamanın püf noktaları - sufle nasıl yapılır - sufle hazırlamak



îlk bakışta yapılışı çok kolay görünür, ama hazırlanması ve yapılışı dikkat ister Bazen içi pişmeden üstü kızarır veya iyi kabarmaz, kimi zaman gereğinden fazla yumuşak olur, daha servis yapmaya zaman kalmadan kabarıklığı söner Suflenin iyi sonuç vermesi için kullanılacak malzemeden içinde pişeceği kaba kadar pek çok ayrıntıya dikkat etmek gerekir

Sufle Çeşitleri


Sufleler içine konan malzemenin özelliğine göre isimlendirilir Genel olarak tatlı ve tuzlu olmak üzere iki gruba ayrılır Tuzlu suflelerin temeli yumurta ve beşamel sosa dayanır Birçok çeşidi vardır: et suflesi, jambon suflesi, piliç suflesi, balık suflesi, av hayvanları suflesi, peynir suflesi, çeşitli sebze sufleleri (kabak, domates, ıspanak, fasulye, patates gibi), pirinç suflesi vb Genellikle süt, şeker ve yumurta temeli üstüne kurulmuş olan tatlı suflelere taze meyve, çikolata, bisküvi katılır Tatlı sufleler yemekten sonra, tatlı olarak yenir

Suflenin Yapımı


Sufle yaparken en çok dikkat edilmesi gereken malzeme yumurtadır Yumurtanın şansı ve beyazı karışıma ayrı ayrı katılır ve her ikisinin de çok iyi çırpılması gerekir Önce sarılar köpük haline gelinceye kadar çırpılır ve içine gerekli malzeme katılır En sonunda yumurta akları kar köpüğü durumuna gelinceye kadar çırpılır, dikkatli bir şekilde yavaş yavaş karıştırarak kremaya katılır Sufleye yumuşaklığını yumurta akı verir


Onun için iyi çırpılmalıdır Yumurtaların sayısı tarifde-ki malzemeye ve bunların miktarına göre değişir Ama genellikle bir kişi için 1 yumurta kullanılır Tuzlu suflelerin yapımında dikkat edilecek en önemli nokta ise beşamel sosun çok iyi pişirilmesidir Sos, gereğinden sulu ve yumuşak olmamalıdır Bunun için hafif ateşte uzun süre pişirilmelidir Yumurtaların sarıları beşamel sos soğuduktan sonra katılır Önce 1 yumurtanın şansı katılır, iyice yedi-rilir, sonra bir diğeri ilave edilir Yumurtalar iyice yedirildikten sonra sos, hangi karışımda kullanılacaksa (pilav, pişmiş et, kıyılmış jambon, haşlanmış ve süzgeçten geçirilmiş, tereyağlanmış sebze gibi) onun içine dökülür Peynir sufleleri için en elverişlileri kaşar peyniri, eritme peynirler, gravyer peyniridir


Peynirler rendelenir veya küçük küçük doğranır Sonra içine rendelenmiş cevz-i bevva, karabiber ve gerekirse tuz katılır Et, yumurta, jambon veya sebze suflelerinde bol miktarda rendelenmiş parmican veya kaşar peyniri kulanılmasının büyük yaran vardır Bu suflelere en son olarak kar köpüğü haline gelinceye kadar çırpılmış yumurta akları kaşık kaşık katılmalıdır Sonra yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülür Köpürtülmüş yumurta akları sufleye katılırken çatal kullanılmalıdır Sufleyi düzensiz bir biçimde karıştırmamak, çatalla hep aynı yöne doğru hafifçe çırpmak gerekir Bu işleme kesme" denir Suflenin başarılı olması için kesme işleminin dikkatli yapılması, yani köpürtülmüş yumurta aklannın söndürülmeden karıştırılması gerekir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.