![]() |
Haşlama Etin İncelikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşlama Etin İncelikleriet haşlamanın püf noktaları - haşlama et - haşlama şekilleri - et haşlama yöntemleri Eti için yapılan haşlamalar Etinden istifade etmek için haşlama yapılacaksa etin üzerine sıcak su koymak lazımdır ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra istenilen yerde kullanılır ![]() Suyu için yapılan haşlamalar: Etinden değil de suyundan istifade etmek istiyorsak eti bir tencereye koyup üzerine bol soğuk su, bazende sebze parçaları konup et pişinceye kadar kaynatılır ![]() Böyle yapılan haşlamanın suyu lezzetli eti ise tatsız ve lezzetsiz olur ![]() Yağ ve Az Su İlavesiyle Pişirme Metodu: Bazan da et bir tencerede yağla kızartılır, üstüne az miktarda sıcak su konup haşlanır ![]() ![]() ![]() Böyle hazırlanan yemeklerin hem suyu, hem de eti lezzetlidir ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|