![]() |
Mutfakta Çalışma Alanları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfakta Çalışma Alanlarımutfağın temizliği - yiyeceklerin temizliği - mutfak düzeni - kullanışlı bir mutfağın özellikleri - mutfakta rahat çalışmak için Mutfaktaki çalışma alanları, yiyeceklerin pişirilmeye hazırlandığı, pişirildiği, mutfak araç ve malzemelerinin, yemek ve yiyeceklerin saklandığı, temizlendiği, bulaşıkların yıkandığı yerlerdir ![]() ![]() • Mutfak araç ve malzemelerinin düzenlenmesi ve yerleştirilmesi, • Yıkama, hazırlama ve pişirme, • Bulaşık yıkama ve temizlenen malzemelerin yerleştirilmesi, • Yemek ve yiyecek maddelerinin muhafaza edilmesi ![]() Görülüyor ki, bu işlemler gerçekte birbirini tamamlayan işlemlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu özellik, yerleştirme ve çalışma alanları arasında uyum ve kararlılık gerektirir ![]() ![]() ![]() ![]() Bu bakımdan, mutfak araç ve malzemeleri ile yiyecek maddelerini yerleştirme ilkelerinin, temizleme alanı (bulaşık yıkama), pişirme merkezi ve yiyecek maddelerim saklama merkezlerinin ayrı ayrı incelenmesi gerekmektedir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|