![]() |
Hayatınızı Kolaylaştıracak Püfler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayatınızı Kolaylaştıracak PüflerYemek pişirme hakkında - pratik bilgiler - mutfak püf noktaları - yemekler hakkında pratik bilgiler - yiyecekler hakkında Yemeğin yağını fazla kaçırırsanız: Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın ki buharıyla birlikte yağını da çeksin ![]() ![]() Yemeğin tuzu fazla kaçtıysa: Pişirirken yemeğinizin tuzunun fazla olduğunu düşünürseniz içine soyulmuş patates koyabilirsiniz ![]() Maydanozu naylon kutuya atın: Çarşıdan, pazardan aldığınız maydanozlarınızı, dereotunuzu uzun zaman dolabınızda bozulmadan, sararmadan saklamanın yolunu biliyor musunuz? Bunun için maydanoz ve dereotunu önce güzelce yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() Ete yapışan kağıt: Buzluktan çıkarılan kıyma, genellikle kağıdına yapışır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabaklardaki çatlaklar: Yemek takımınızdaki tabaklarda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından ve takımın bozulmasından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyun ve ağzına kadar süt ile doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() Kuruyan Kahveler: Türk kahvesini, tazeliğini ve kokusunu kaybetmemesi için paketi kavanoza boşalttıktan sonra içine 2-3 tane kesme şeker atın ![]() ![]() Bisküvilerin tazeliği için: Bisküvi kutusuna koyacağınız 1-2 adet kesme şeker, onların tazeliğini sürekli tutacaktır ![]() Mayonez yaparken: Mayonez yaparken başarısızlığa uğramamak için, yağ ve yumurtanın aynı ısıda, oda sıcaklığında olması gerekir ![]() Kek yaparken: Kullanacağımız yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır ![]() Sarımsak soymak artık kolay: Sarımsakları ılık suda bekletip iki parmağınızla şöyle bir sıkarsanız çok kolay bir şekilde kabuklar çıkar ![]() Lezzetli beşamel: Beşamelinizin çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız, sütün içine soğanı doğrayıp, soğanın tadını alana kadar bekletin ![]() Soğan lezzeti için: Soğanın daha lezzetli olmasını istiyorsanız, kavururken içine biraz şeker atıverin ![]() Yemek pişirirken: Yemekleri pişirirken hemen tuzunu ve şekerini katmayın ![]() ![]() Patates püresi için: Patates püresini yaparken daha lezzetli olmasını istiyorsanız, içine süt de katabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Topaklaşan tart hamuru: Tart hamurunu karıştırırken topaklanmasını önlemek için içine bir yumurta sarısı ilave edin ![]() ![]() ![]() Yumurtayı kırarken: Yumurtanın sarısını akından ayırmanın kolay yolu, yumurtayı bir huni içine kırmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|