![]() |
Düdüklü Tencerede Ve Fırında Pişirme Süreleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düdüklü Tencerede Ve Fırında Pişirme SüreleriDüdüklü TenceredeYemek Nasıl Pişer - Yemek Pişirmede Püf Noktalar - Fırında Pişirme Süreleri Malzemeler Dakikası Kuru fasulye (ıslatılmış) 30-35 Nohut 30-35 Yeşil mercimek (ıslatılmış) 20 Kırmızı mercimek (ıslatılmış) 3 Salata için buğday 10 Çorba için buğday 20 Balık 7 Beyaz etli balık 3 Sebze çorbası 8 Yaprak sarması 10 Kereviz(doğranmış) 6 Enginar 8 Tas kebabı 10 Havuç 10-15 Hindi (parçalanmış) 30 Kereviz 10-15 Doğranmış kereviz 6 Patates 10 Pancar 10 Dana haşlama 30 Dana dil 45-60 Bezelye 5 Tavuk 15 Fırınınız elektrikli değil ise aşağıdaki tablodan ayarlayabilirsiniz ![]() Fırın Isıları-dereceleri Ilık 150 Orta 170-190 Sıcak 220 Kızgın 230-240 Cinsi Sıcaklığı Pişme süresi Börekler 175-210 35-45 Kekler 200-220 30-35 Balıklar 200-220 30-35 Kuzu eti 200-260 30-35 Dana eti 200-280 40-60 Tavuk eti 175-200 40-50 Güveçler 175-230 40-60 |
![]() |
![]() |
|