06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Diyet Çilekli Tart
Malzemeler
2 su bardağı un
Kreması için: 1 su bardağı süt, 1 5 çorba kaşığı tatlandırıcı, 2 çorba kaşığı un ; Üzerine: 500 gr çilek, 1 su bardağı tatlandırıcı, 1 paket çilek jölesi
1 çay bardağı pudraşekeri
1 adet yumurtanın akı
1 paket vanilya, margarin
Yapılışı
Öncelikle, tartı hazırlayın Bunun için, 2 su bardağı un, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, yumurtanın akı ve margarini yoğurun Yuvarlak bir tepsiye yağlı kağıt serip, hamuru yayın Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin Fırından alıp, soğumaya bırakın Bu arada kremayı hazırlayın Bunun için, 1 su bardağı süt, tatlandırıcı ve çorba kaşığı unu kısık ateşte pişirin ve soğutun Soğuyan tartı kalıptan alın Üzerine kremayı sürün Çilekleri dizin Jöleyi, 1 su bardağı tatlandırıcı ile hazırlayın Çileklerin üzerine gezdirin Soğuk olarak servis yapın
|
|
|