![]() |
Patlıcan Ezmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan EzmesiMalzemeler 1 kg patlıcan, sapları alınmış 175 ml yoğurt 1 diş sarmısak, ezilmiş 1 yemek kaşığı şeker 1 çay kaşığı zencefil 1/2 çay kaşığı kimyon Tuz ve karabiber Maydanoz, süslemek için Yapilis Tarifi Fırını 200 C'ye ayarlayıp ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() Patlıcanları, yoğurdu, sarmısağı, şekeri, zencefili, kimyonu, tuz ve biberi blender'da karıştırın ![]() ![]() Servis etmeden önce maydanozla süsleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|