![]() |
fırında enginar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() fırında enginarMalzemeler: 12 enginar 1 demet maydonoz 1 diş sarımsak 1 limon 75 gr ![]() 1 kahve fincanı kepek unu 3/4 su bardağı et suyu(yağsız) 2 çorba kaşığı zeytinyağı Yapılışı: Enginarların sapı hemen dibinden kesilir ![]() ![]() ![]() ![]() Enginarlar iyice haşlanınca bir kevgirle sudan çıkarılır ve bir tabağa, çanak kısmı alta gelecek biçimde konduktan sonra tabak eğik duruma getirilir ![]() Maydonozlar ince ince kıyılır ![]() ![]() Karışım bir kaseye konur ![]() ![]() ![]() Suyu iyice süzülmüş enginarların altısı bütün olarak bırakılır, altısı da ortadan ikiye kesilir ![]() Enginarlar alçak kenarlı, geniş bir güvence veya ateşe dayanıklı cam bir kaba bir sıra halinde yerleştirilir ![]() ![]() Enginarlar pişince fırından çıkarılır ve sıcak sıcak servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|