BademLi TavuK |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
BademLi TavuKMalzemeler 2 ye bölünmüş 4 adet Tavuk göğsü ½ Kg Taze Mantar ½ çay fincanı kabukları soyulmuş badem ½ çay fincanı Un Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber yapılışı Fırını önceden 125º dereceye ısıtın Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız 1 saat pişirin Kapağı açık olsun ve bır iki kez öbür yanını çevirerek pişirin![]() 1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz Yemeğe ayrı bir tat katacaktır
|
|
|
|