BORANİ |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
BORANİMALZEMELER 1 kg ıspanakYarım su bardağı pirinç 300 gr Yoğurt1 çorba kaşığı zeytinyağı Sarımsak, tuz Nane veya dereotu YAPILIŞI: Ispanakları iyice yıkayın ve küçük küçük doğrayın Yayvan bir tencereye koyun Pirinçleri ayıklayın ve yıkayın Ispanakların üzerine serpin Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte kendi suyuyla yaklaşık yarım saat pişirin Soğuduktan sonra avucunuzla sıkarak suyunu süzün Derin bir kaseye yoğurdu koyun ve karıştırın Sarımsakları ve tuzu ekleyin Ispanakları içine katın ve iyice karıştırın Üzerine zeytinyağı gezdirin ve dereotu veya naneyle süsleyin Soğuk olarak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|