![]() |
Patlıcan Haşlaması 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Haşlaması 2Patlıcan Haşlaması Tarifi - Patlıcan Haşlaması Yapılışı - Patlıcan Haşlaması Nasıl Yapılır - Patlıcan Haşlaması Malzemeleri 150 gr patlıcan 1/2 limon 1/2 kaşık tereyağı 4 bardak su Patlıcan yıkanıp, sapları ayıklandıktan, bıçakla kesildikten sonra «alaca» denilen biçimde, bir parmak eninde kabuk, bir parmak eninde kesilmiş, sarımtrak yer bırakılarak uzunlamasına dörde bölünür ![]() ![]() Bir tencerede kaynatılan suda 20 dakika kadar haşlanır ![]() ![]() İkinci kaynama da 15-20 dakika kadar sürer ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|