![]() |
SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASIMalzemelerDerisi ve kemikleri ayrılmış bir tavuk 10 adet arpacık soğanı (100 gr) 2 adet Patates 3 adet Havuç 1 adet Kereviz 100 gr İç Bezelye ½ kahve fincanı Pirinç 10 sap Maydanoz Yeterince Su Tuz, Karabiber, Kekik Yapılışı Bir tencereye tavuk, tuz ve tavuğun üstüne çıkacak kadar su konur ![]() ![]() ![]() 1 saat pişirdikten sonra soyulmuş 10 adet arpacık soğanı, küçük parçalar halinde kesilmiş patates, kereviz, bezelye ve havuçlar ile pirinç katılarak 30 dakika daha pişirin ![]() Pişince, tavuk çıkarılarak parçalara bölünür ve çukur bir servis tabağına alınır ![]() ![]() ![]() Not : Bezelye ve diğer sebzeler konserve olarak kullanılırsa, son 10 dakikada suya eklenir ![]() |
![]() |
![]() |
|