Limon Peltesi 1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limon Peltesi 1Limon Peltesi Tarifi - Limon Peltesi Nasıl Yapılır - Limon Peltesi Malzemeleri Hazırlanışı Malzemeler: 1 adet limonun hafifçe rendelenmiş kabuğu 250 gr ![]() limon suyu 750 gr ![]() su 300 gr ![]() toz şeker 50 gr nişasta (yarım bardak suda ezilmiş)Hazırlanışı: Bir tencereye suyu, limon suyunu, şekeri, rendelenmiş limon kabuğunu koyunuz Tencereyi ateşe koyarak bir dakika -kaynatınız Yumurta vurma teli ile karıştırarak suda ezilmiş nişastayı yedirip bir kere kaynatıp ateşten alınız Ve kaselere boşaltınız![]() Normal soğuklukta soğuyunca servis ediniz ![]() Sonra tahta kutunun içine bol buz doldurup üzerine tuz serpiniz Devamlı olarak kuvvetlice çevirerek zaman zaman fazla sulandığı zaman suyunu boşaltıp buz ilâve ediniz ve tuz serperek 45 dakika - 1 saat çevirip dondurunuz![]() Tahta kutunun musluğundan suyunu boşaltıp iyice bastırarak bol buz ve tuz ile doldurup kontrol altında suyunu boşaltıp tekrar doldurmak şartiyle istediğiniz kadar muhafaza edebilirsiniz ve arzu ettiğiniz zaman servis ediniz ![]() Not : Dondurma döndükçe dönme vaziyeti ağırlaşır, sertleştikçe zorlaşır Bu da dondurmanın kıvamına gelip donduğunun işaretidir |
|
|
|