Tereyağlı Ispanak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tereyağlı IspanakTereyağlı Ispanak Tarifi - Tereyağlı Ispanak Yapılışı - Tereyağlı Ispanak Nasıl Yapılır - Tereyağlı Ispanak Malzemeleri 150 gr ıspanak 1/2 domates 1 kaşık pirinç 1/2 kaşık tereyağı 1/2 soğan 4 bardak su Önce ıspanaklar temizlenir Kökleri bıçakla kesilip atılır Yaprak kısmındaki dalların yenmeyecek sertlikte olanları da ayıklanır Geri kalan kısım bıçakla uygun şekilde doğranır Bol su altında tozu-toprağı adamakıllı gidinceye kadar yıkanır![]() Bir tencereye su konur Kaynatılır Ispanakların hepsi içine atılarak 10 dakika haşlanır![]() Ispanak bir kaba alınır Suyu süzülür Tenceredeki su boşaltılır Ilık bir su ile çalkalanan tencereye ıspanaklar konur![]() Daha sonra, bir çorba kaşığı dolusu pirinç yıkanıp temizlenerek ıspanağın üzerine serpiştirilir ![]() Yarım domates küçük küçük parçalar halinde doğranır, ince kıyılmış yarım soğanla birlikte o da ıspanağın üzerine serpiştirildikten sonra yarım kaşık tereyağ da konur ![]() Bunların hepsini içine alacak kadar su da tencereye doldurulduktan sonra altı yakılır Kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kadar pişirilir Tenceredeki suyu tamemen çekinceye kadar pişirme devam eder![]() Ispanak tabağa alınarak yenir
|
|
|
|