Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karnıyarık, közde, patlıcan

Közde Patlıcan Karnıyarık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Közde Patlıcan Karnıyarık



Közde Patlıcan Karnıyarık Tarifi - Karnıyarık Yapılışı - Karnıyarık Nasıl Yapılır - Diyet Karnıyarık

6 kişilik

6 adet patlıcan

300 gram yağsız kıyma

2 adet soğan

3 adet sivri biber

3 adet domates

Yarım demet maydanoz

Birkaç dal dereotu

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı margarin

Yeterli miktarda diyet tuz


Ön hazırlık olarak patlıcanları közde pişirin Soğuduktan sonra kabuklarını elinizi arasıra ıslatarak soyun Bir kaşık yardımıyla patlıcanların ortalarını açın İçi için margarini koyduğunuz teflon bir tavada kıymayı kavurun Suyunu salıp, çektiğinde içine yemeklik doğranmış 2 adet soğanı ilave edin Kavurmaya devam edin Soğanlar pembeleştiğinde, 3 adet doğranmış sivri biber, ve 3 adet kuşbaşı kesilmiş domatesi ilave edin Karabiber ve tuz serpin Kıyılmış maydanozu ekleyin Közlenmiş patlıcanların içini açın Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin Üzerini dereotuyla süsleyip, sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.