Limonlu Pirinç Çorbasi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Pirinç ÇorbasiMalzemeler 5 su bardagi piliç suyu 1 su bardagi pismis pirinç 4 Adet yumurta 2 adet limon Tuz, taze çekilmis karabiber (arzu edilen miktarda) Tarifi Bir tencerede pirinci, piliç suyuna ekleyip hizli ateste kaynama noktasina getirin Ayri bir kapta yumurtalari köpürene kadar çirpin Yumurtalara 50 ml limon suyunu çirparak kattiktan sonra, tencereden aldiginiz 1 bardak sicak piliç suyunu da yavas yavas ve çirpmaya devam ederek karistirin Atesi kisin ve hazirladiginiz karisimi tencerede kalan çorbaya katin ve çorba kalinlasincaya kadar karistirarak pisirmeye devam edin Bu asamada çorbaya arzu ettiginiz miktarda tuz ve karabiber ekleyin ve limon dilimleriyle servis yapin |
|