Yeşil Soslu Hindi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Soslu HindiYeşil Soslu Hindi Tarifi - Yeşil Soslu Hindi Yapılışı - Yeşil Soslu Hindi Nasıl Yapılır - Yeşil Soslu Hindi Malzemeleri 4 kişilik gerekli malzeme: 600 gram tek parça hindi eti 1 adet taze soğan 1 adet havuç 1 tutam biberiye 1 çorba kaşığı sirke 1 diş sarmısak 1 demet kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı kapari Birkaç salatalık turşusu 2 adet limon 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Soğanı 1 parmak eninde dilimleyin Temizlenmiş havucu 1 cm kalınlığında doğrayın İkisini de teflon tavada yarım diş sarmısak ve fesleğen ile birlikte hafifçe pembeleştirin![]() Hindi etini ilave edip sık sık çevirerek kızartın Tuz ve biber ekip üzerini aşacak kadar su ile doldurun Kapağı kapalı olarak yaklaşık 20 dakika pişirin![]() Eti bir tabağa alıp soğumaya bırakın Maydanoz, kapari, sarmısak ve birkaç adet limon dilimini robotta püre haline getirerek yeşil sosu hazırlayın Limon suyu, 3-4 kaşık yağ ve biraz pişme suyu ilave edip karıştırın![]() Hindi etini ince ince dilimleyin Servis tabağına dizin Üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek dökün Buzdolabında 2-3 saat bekletin Havuçlu karışım ile birlikte servis yapın
|
|
|
|