![]() |
Fırında Sebze Kızartma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Sebze KızartmaMalzemeler: - 1/2 su bardağı galeta unu - 1 yemek kaşığı rende parmesan peyniri - 2 su bardağı dilimlenmiş sebze (soğan, kabak, tatlı kırmızı biber, mevsimi ise karnıbahar çiçekleri, vb ![]() - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - Tuz, pul biber - Alüminyum folyo Yapılışı: - Fırını 225 derecede ısıtmaya başlayın ![]() - Bir kasede galeta unu, parmesan, tuz ve pul biberi harmanlayın ![]() - Başka bir kapta dilimlenmiş sebzelerin üzerine zeytinyağını gezdirip sebzelerin yağla iyice kaplanmasını sağlayın ![]() - Galeta unlu karışımı sebzelerin üzerine döküp elinizle her taraflarını galeta ununa bulayın ![]() - fırın tepsisine alüminyum folyoyu serip sebzeleri üst üste gelmeyecek şekilde dizin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|