Dondurma Yemenin Püf Noktaları |
06-02-2007 | #1 |
asyaland
|
Dondurma Yemenin Püf NoktalarıDondurma yemenin püf noktaları KIRIKKALE - Kırıkkale Devlet Hastanesi'nde görevli Op Dr Alper Süzen, dondurma yerken dikkat edilmesi gereken konularla ilgili bilgi verdi Op Dr Süzen, hijyenik olarak üretilen ve sağlıklı şartlarda saklanan dondurmanın insan sağlığına zarar vermeyeceğini söyledi Dondurmanın kemiklerin başlıca yapı taşlarından olan kalsiyum ve fosfor yönünden hayli zengin olduğunu belirten Süzen, "Dondurmada protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra A, B, C, D ve E vitaminleriyle birlikte magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller de bulunuyor" dedi Bademcik iltihaplarının tedavi süresinde dondurmadan uzak durulması gerektiğine dikkat çeken Op Dr Alper Süzen,"Dondurma aç karnına ve bir anda yutarak yenmemeli, ağızda en az 3-4 saniye bekletilmelidir Bir top dondurmada yaklaşık 70 kalori olduğu için, formunu korumaya özen gösteren kişiler günde 100 gramdan fazla dondurma tüketmemelidir Çocuklar 2 yaşından itibaren dondurma yiyebilirler ancak dondurmanın özellikle küçük çocuklar için oda sıcaklığında olmasına özen gösterilmesi gerekir" şeklinde konuştu
__________________
|
06-02-2007 | #2 |
doctor88
|
tesekkurler asyaland verdigin bilgi cok yararlı ve zamanında eline saglıkdondurmada cok güsel gözüküyoo |
06-02-2007 | #3 |
asyaland
|
Rica ederim doctor dondurma hakkında söylediklerine katılıyorum cok güzel görünüyor ve canım cok cektide suan boğaz iltihabı gibi talihsiz bir rahatsızlığım var bu yüzden yiyemiyorum :( ama iyileşiyim hemen yiyicem :)
__________________
|
06-02-2007 | #6 |
angelesdream
|
bilgiler için teşekkürler asyalandbundan sonra kardeşim dondurmayı yutarak yemez sanırım:)) |
|