![]() |
Tavuk Kavurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk KavurmaTavuk Kavurma Tarifi - Tavuk Kavurma Nasıl Yapılır - Tavuk Kavurma Malzemeleri Malzemeler : 1 adet tavukgöğsü (2 parça) 1 adet dolmalık kırmızıbiber 1 adet orta boy soğanın yarısı 1 diş sarımsak Marinesi için: 3 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı zeytinyağı tuz karabiber 2 çay kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı garam masala (isteğe göre) Yapılışı: 1- Tavukgöğsünü küp küp doğrayın ve derin bir kaseye alın ![]() ![]() ![]() 2- Zeytinyağını tencereye alın piyazlık doğradığınız soğanları, ince kıydığınız sarımsağı ve biberi tavaya alıp 1-2 dakika soteleyin ![]() 3- Sotelediğiniz soğanlara tavukları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|