PERUSARI ÇORBASı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
PERUSARI ÇORBASıMALZEMELER 1/2 yağsız kıyma havuç patates 1 yumurta pirinç et suyu veya 1 tablet et su 1 adet soğan, tuz karabiber HAZIRLANIŞI Kıymanın içine soğan rendeleyin Tuz, 1 avuç pirinç ve yumurtanın akı koyarak karıştırın Fındık büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayın ve unlu tepsiye dizin Tencereye 2 kaşık margarin, rendelenmiş havuç ve patates koyup kaynamaya bırakın Tuzu ve et su tableti de atın Sebzeler iyice haşlandıktan sonra köfteleri atın ve köfteler pişinceye kadar kaynatınBiraz suluca bırakın, altını kapadıktan sonra yumurtanın sarısı ve 1/2 limon suyu ile terbiye yapın Sıcak servis yapın |
|