Muskatlı balkabağı çorbası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muskatlı balkabağı çorbasıKAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 25 dk Malzemeler: 300 gr soyulmuş balkabağı 1 soğan 1 su bardağı süt Yarım çay bardağı pirinç 2 çorba kaşığı zeytinyağı 6 su bardağı su 1 çay kaşığı muskat 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu Tuz ve karabiber Hazırlanışı: * Balkabağını kuşbaşı iriliğinde doğrayın 1 bardak su ve balkabağını tencereye alıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin Soğanı temizleyip kıyın Pirinci yıkayıp süzün * Zeytinyağını tencerede ısıtın Soğanı ekleyip kavurun 1 su bardağı su ekleyip soğan şeffaflaşıncaya kadar pişirin Balkabağı, pirinç ve 2 bardak suyu tencereye ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirin Karışımı blenderden geçirip tencereye alın Süt, muskat, tuz ve karabiber ekleyin Bir taşım kaynatıp ocaktan alın Dereotuyla süsleyip sıcak olarak servis yapın |
|