Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
başı, çorbası, ekşi, kuzu, piliç

Ekşi Piliç veya Kuzu Başı Çorbası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşi Piliç veya Kuzu Başı Çorbası




Malzemeler

• Yaklaşık 1,5 l su

• 1 parça beyaz piliç eti ve 1?2 piliç budu (veya ½ kuzu başı ve 1 kuzu ciğeri)

• 1 sap pırasa

• 1 küçük havuç (yeşil yapraklarıyla birlikte)

• 1 sap kereviz

• 1/2 çay bardağı pirinç

• 2 yumurta

• 1 büyük boy limon suyu

• 1 küçük baş soğan

• Maydanoz, tuz, karabiber taneleri

Tarif


Temizlenmiş piliç (veya kuzu) etleri, pırasa, kereviz sapı, havuç, ikiye bölünmüş ve ocağın üstünde közlenmiş soğan, karabiber taneleri, tuz , suyla birlikte etler yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakılır


Tenceredekiler ince bir süzgeçten geçirildikten sonra, suyuna pirinç ilave edilir ve tekrar kaynamaya konur Pirinçler pişerken, sebze ve etler küçük küçük doğranır ve tekrar tencereye katılır Gerekirse tekrar tuzu ayarlanır Bir kapta yumurtalarla limon suyu çırpılarak çorba terbiyesi yapılır Bu terbiye biraz sıcak et suyu ile ılındırılır ve çorba sürekli karıştırarak terbiye yedirilir Bir-iki dakika kaynatılır ve sonra tencere ateşten indirilirİnce kıyılmış maydanoz katılıp karıştırılır Tuzunu , karabiberini tekrar ayarlayıp, servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.