![]() |
Acılı Buğday Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acılı Buğday ÇorbasıAcılı Buğday Çorbası Tarifi ![]() Acılı lezzetlerden ve tahıl ürünlerinden hoşlananlar için acılı buğday çorbası ![]() ![]() Acılı Buğday Çorbası Buğday Çorbası Malzemeler, 1 su bardağı buğday 1,5 Yemek kaşığı salça 1 Adet orta boy kuru soğan 1 Adet acı sivri biber 1 Çay bardağı kuru nane 1/2 Tatlı kaşığı pul biber Karabiber Kuru nane 6 Su bardağı su Hazırlanışı, Buğdayı bir gece önceden suda bekletin ![]() Soğanı küp küp doğrayıp salça ve sıvı yağ ile birlikte kavurun ![]() Üzerine 6 Su bardağı su ilave edip 15 dakika kadar kaynamaya bırakın ![]() Sivri biberi ince ince kıyın ve tencereye ilave edin ![]() Bir gece önceden beklettiğiniz buğdayları süzün ve tencereye ekleyin ![]() Tüm baharatları da ekleyip 10 dakika kadar daha pişirin ![]() Piştikten sonra çorbayı blendırdan geçirip çorba kaselerine alın ![]() Üzerini kuru nane ile süsleyip servis edin ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|