Limonlu Balık Çorbası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Balık ÇorbasıBalık çorbası-limonlu balık çorbası -çorba tarifleri =malzemeler= 2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 250 g balık eti (beyaz renkli) 60 cl (2 1/2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 4 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 6 ince limon dilimi =hazırlanışı= Ayçiçek yağını bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın Isınınca balıkları atarak çok az pembeleştirin Tavuk suyunu ve 60 cl (2 1/2 su bardağı) su ekleyip bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak tenceredeki sıvıyı 5 dakika tıkırdamaya bırakın Süre sonunda limon kabuğu rendesi pul ve kırmızıbiberi ekleyerek biraz daha pişirin Tencereyi ateşten alıp çorbayı 6 çorba kâsesine aktarın ve her kâseyi 1 limon dilimiyle süsleyerek servis yapın |
|