Aşotlu Etli Çorbası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşotlu Etli ÇorbasıAşotlu Etli Çorbası - Aşotlu Etli Çorbası Tarifi Malzemeler: * 150 grkuzu eti * 1 soğan * 1 patates * 2 havuç * su Terbiyesi için: * 1 kase yoğurt * 3 çorba kun * tuz Üzeri için: * 1 çorba ktereyağı * aşotu * taze sarımsak Hazırlanışı: Eti sıvıyağda yüksek ateşte kavurun Daha sonra altını kısıp üzerine soğanı ekleyin Bir süre kavurduktan sonra suyunu vererek kaynamaya bırakın Etler pişmeye başlayınca üzerine küp doğranmış havuç ve patatesleri de ekleyerek bir süre daha pişirin Dİğer tarafta terbiyesi için 1 kase yoğurt ve unu karıştırın Üzerine biraz soğuk su ekleyerek kıvamını açın Daha sonra üzerine çorbadan biraz sıcak su ekleyip çırpın Terbiyeyi çorbaya ekleyeerk bir süre daha kaynatın Bu arada aşotunu doğrayarak tereyağında kavurun Çorbanın üzerine döküp servis yapın |
|